PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY ÚVODNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKY KRAJ ZLINSKY KRAJ OLOMOUCKY KRAJ JIHOMORAVSKY KRAJ PARDUBICKY KRAJ KRALOVEHRADECKY KRAJ LIBERECKY KRAJ VYSOCINA PRAHA STREDOCESKY KRAJ USTECKY KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKY KRAJ KARLOVARSKY KRAJ FOLKLORNÍ SDRUZENÍ ČESKÉ REPUBLIKY CESKY ROZHLAS BESKYDY-VALASSKO SLEZSKA HARTA CZECH TOURISM
Čtvrtek 28.03.2024
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Základní informace o ČR
Česká NEJ
Kraje ČR
Turistické regiony
Turistické oblasti
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Databanka akcí
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
PRAHA SRDCE EVROPY
  Město PRAHA
Pražská informační centra
Kalendář akcí v Praze
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Kongresová turistika
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
Kongresy a konference
Veletrhy a výstavy
Turistika a volný čas
  Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Pěší turistika
Agroturistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Sport a relaxace
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Obchod a služby
  Služby motoristům
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
Království perníku

TĚLOVÝCHOVNÁ JEDNOTA HOLEŠOV [ Tělovýchovná jednota ]

TĚLOVÝCHOVNÁ JEDNOTA HOLEŠOV

Tělovýchovná jednota Holešov soustřeďuje v současné době 9 oddílů s celkovým počtem 830 členů všech věkových kategorií. Činnost se realizuje v jednotlivých oddílech.

Oddíl házené
Tento oddíl navazuje na slavnou tradici české házené v našem městě. Svou činnost vykonává zejména ve sportovní hale ve Smetanových sadech a tréninkově pak na hřišti u Amerického parku. Nepoužívá hřiště házené u Amerického parku, které bylo převedeno na Sokol Holešov. Oddíl házené zahrnuje družstva mladších žáků pod vedením Jirky Vychodila, dále družstvo starších žáků, o které se stará Jirka Barbořík. Mládežnická družstva jsou registrována v divizních soutěžích. Družstvo mužů se v roce 1998 umístilo na 1. místě II. ligy, což je historickým úspěchem oddílu házené, protože mohlo postoupit do nejvyšší soutěže házenkářů - do superligy. Trenérem mužů je Pavel Brimus, vedoucím družstva Libor Krejčí. Z finančních důvodů však účast v extralize byla omítnuta a družstvo bylo opět zařazeno do II. ligy.

Oddíl tenisu
Oddíl tenisu je jeden z nejstarších organizovaných sportů v našem městě, zahájení činnosti se uvádí v roce 1905. Působí na čtyřech tenisových dvorcích a pěkné klubovny na Střelnici. Areál se podařilo dobudovat vlastními silami a je jeden z nejlepších v širokém okolí. Oddíl má 140 členů hlavně z řad nejmladší generace. Nejaktivnějšími členy oddílu jsou: PaedDr. Zdeněk Janalík, ředitel gymnázia, Ladislav Hlobil, Jiří Režný, Vladimír Jirsa, Jiří Juráň, EvženTuček a další.

Oddíl stolního tenisu
V oddílu jsou tři družstva dospělých a jedno družstvo mládeže. Družstvo dospělých hraje krajský přebor I. třídy - divize, další dvě družstva pak přebor I. třídy. Družstvo mládeže je zařazeno do okresního přeboru II. třídy. Oddíl má hernu u kina Svět.

Oddíl plavání
Jde o nejmladší oddíl v rámci Tělovýchovné jednoty Holešov, který byl založen v roce 1993. Založil ho obětavý funkcionář Petr Škop. V roce 1998 má již 50 členů, a to zvláště v kategorii žáků. Svou činnost provozu v krytém plaveckém bazénu v Tovární ulici v Holešově. Členové oddílu docílili mimořádných úspěchů. Z. Škopová na mistrovství České republiky v roce 1995 zvítězila na 100 m motýlek a v roce 1997 skončila třetí na 100 m znak. P. Vašalovská na mistrovství ČR žactva v roce 1996 byla třetí na 100 m znak a o rok později druhá na 200 m motýlek. J. Vrla v roce 1997 na mistrovství ČR žactva obsadil druhé místo na 100 m znak, druhé místo na 200 m znak a třetí místo na 100 m znak v zimním období. Tento oddíl soustřeďuje i členy mimo města Holešov.

Oddíl vzpírání
Oddíl působí v Tělovýchovné jednotě od roku 1980. Vzpěrači dosahovali mimořádných výsledků, o čemž svědčí zisky medailí na mistrovství ČR i bývalé federace. Mistry republiky se stali Daniel Kolář, Petr Rozsypal, Pavel Šerý. V současné době oddíl působí v bývalé autoškole na náměstí Svobody (součást zničené synagogy) a částečně v tělocvičně policejní školy, za spolupráce Sportovního klubu policie (SKP) Holešov.
Úspěchy: družstvo juniorů v roce 1996 a 1997 získalo stříbrnou a bronzovou medaili v I. lize. Juniorský reprezentant Jiří Rybář vybojoval v letech 1996 - 1997 tři tituly mistra ČR, dále dvě stříbrné medaile v různých věkových kategoriích. V roce 1998 vybojovalo družstvo mužů historického úspěchu - dostalo se po letech snažení do 1. ligy. V té době se oddíl spojil s VTJ Kroměříž a dále působí v 1. lize.

Oddíl odbíjené
Činnost oddílu se zaměřuje zejména na žákyně, dorostenky a také ženy. Pro nábor nových dívek oddíl pořádá každým rokem turnaj pro žákyně holešovských škol. Oddíl provozu svoji činnost hlavně ve sportovní hale ve Smetanových sadech.

Sportovní gymnastika
Oddíl má v roce 1998 30 členů ve věku od 6 do 14 let a dvě ženy. Nejúspěšnějšími gymnastkami za období 1989 až 1998 jsou Jitka Kosatíková a Michaela Pechváčková, které se staly vítězkami oblastních soutěží a přeboru Čechy - Morava - Slovensko. Oddíl se také zaměřuje na akce pro širokou veřejnost, jako je karneval pro děti, veřejné cvičební hodiny a pod.

Asociace sport pro všechny
Zabývá se v pravém slova smyslu sportem pro všechny. Sdružuje všechny věkové kategorie - děti, dorost, muže a ženy. V roce 1998 má 223 členů. Jde o organizování všeobecné gymnastiky, rekreační sporty a další sportovní aktivity. Dobrých výsledků je dosahováno v soutěži pódiových skladeb, kde byl získán postup do republikového kola.

Oddíl kopané
Oddíl provozuje svou činnost na travnatém hřišti v zámeckém parku. Navazuje na dlouholetou tradici kopané v Holešově od roku 1905. V dřívějším období byl Holešov většinou účastníkem krajských a župních soutěží. Nyní působí v oddílu dvě družstva přípravky, družstvo mladších a starších žáků a dvě družstva dorostu. O tuto nejmladší generaci v počtu 80 hráčů se starají trenéři: A. Bačík, Pifka ml., Al.Gába, L. Froňka, Čajka, Šimčík a další. Družstvo mužů sestoupilo v roce 1999 do 1. B třídy, ale nyní ji jasně vede a počítá se, že příští sezonu (2000 -01) bude hrát opět 1. A třídu. Trenér dr. Jindřich Pruš. Vedoucí družstva Rud. Hlavica. Klub sází převážně na odchovance vlastních mládežnických družstev.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.Holesov.cz

AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 18.02.2004 v 21:47 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
VELETRHY
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA